Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Keer op Keer Dobbelspel

Beoordeling 4.7 / 5 door 15 klanten 5 1
Keer op Keer is een leuk en vlot dobbelspel voor 1 tot 6 personen. Pak een kleurrijk scorekaartje, een stift en gooi met de 6 dobbelstenen. Keer op Keer is eenvoudig uit te leggen, zodat je snel een potje kunt spelen. En elk potje is zo leuk dat je altijd eindigt met de vraag:"Nog een keer?"
Lees meer
Keer op Keer Dobbelspel
6 Producten. Sorteren op:
Populariteit
 
Nu besteld, morgen in huis
12,99
OK
 
Nu besteld, morgen in huis
13,99
OK
 
Nu besteld, morgen in huis
9,99
OK
 
Nu besteld, morgen in huis
9,99
OK
 
Nu besteld, morgen in huis
9,99
OK
 
Nu besteld, morgen in huis
9,99
OK

Keer op Keer Spelregels

Hoe speel je nu Keer op Keer? Geef elke speler een scoreblad en een stift. Op het scoreblad zie je 7 rijen gekleurde vakjes, 15 kolommen breed, van A tot en met O. In het doosje vind je ook 6 dobbelstenen, 3 witte met kleuren en 3 zwarte met getallen. In je beurt gooi je met de 6 dobbelstenen. Nu kies je uit je worp één gekleurde dobbelsteen en één cijfer dobbelsteen uit en mag je op jouw scoreblad dat aantal vakjes van jouw gekozen kleur wegstrepen. Kies je bijvoorbeeld geel en 3, dan mag je 3 gele vakjes wegstrepen op je kaart. Nu staan er ook zwarte kruisjes en vraagtekens op de dobbelstenen; die werken als een joker. Kies je die, dan mag je zelf de kleur bepalen of het aantal vakjes kiezen om weg te strepen. Het aantal mag nooit hoger zijn dan 5. Heb je zo'n joker-dobbelsteen gekozen? Dan moet je op je scoreblad ook een uitroeptekentje doorstrepen voor elke joker die je gebruikt. Er staan er 8 op je blaadje, en op is op, dus zet ze verstandig in!

Een belangrijke regel bij de start is dat je vanuit kolom H moet beginnen. Je mag dus niet in je eerste beurt al helemaal links of rechts op je scorekaart gaan strepen. Je moet een combinatie kiezen die je vanuit H kunt starten. In de volgende beurten mag je wel verder het veld op, als je volgende kruisjes maar horizontaal of verticaal grenzen aan eerder gezette kruisjes. En je mag geen groter getal kiezen dan het aantal vakjes dat je nodig hebt. Je kunt dus geen 4 kiezen als je maar 3 vakjes hebt om af te strepen. Als de speler die de dobbelstenen gooide zijn keus heeft gemaakt, mogen de andere spelers uit de overgebleven dobbelstenen een combinatie kiezen en vakjes wegstrepen. (Bij de eerste 3 worpen van Keer op Keer geldt een uitzondering, dan mag iedereen uit de 6 dobbelstenen kiezen. Na de 3e beurt blijven dan alleen de 4 niet gekozen dobbelstenen over voor de andere spelers). Zo kun je dus bij elke worp, ook al ben je niet aan de beurt, toch vakjes afstrepen, als je geluk hebt.

Keer op Keer puntentelling

De bedoeling is natuurlijk om zo snel mogelijk zo veel mogelijk vakjes weg te strepen. Ben je de eerste die het lukt om een kolom vol te krijgen? Dan krijg jij het aantal punten dat recht onder die kolom staat. Alle anderen die later zijn, krijgen de punten die daaronder staan en dat zijn er altijd minder natuurlijk! Ook de eerste die álle vakjes van één kleur weet af te strepen, krijgt 5 punten. Lukt het een andere speler ook, later in het spel, dan is dat nog 3 punten waard. Zodra een speler 2 kleuren van het scoreblad heeft weggespeeld, is het spel afgelopen. Nog een spannend minuutje om alle punten op te tellen en je weet wie de winnaar is van Keer op Keer! Je kunt ook nog punten verdienen met elke joker die je nog overhebt aan het eind. Én zelfs punten verliezen als je nog kleurenvakjes open hebt waar een sterretje in staat. Elk open sterrenvakje kost je 2 strafpunten. Wie weet de meeste punten bij elkaar te verzamelen?

Spelvarianten van Keer op Keer te koop bij Lobbes

Bij elk spel dat in korte tijd heel populair wordt, zijn ook voor Keer op Keer nieuwe versies een aanvullingen gemaakt. Zo blijft het dobbelspel zelfs voor de geoefende speler uitdagend en nieuw.

Keer op Keer Kids

Een van de leukste aanvullingen is natuurlijk het Keer op Keer dobbelspel dat je ook met jonge kinderen kunt spelen. De spelregels zijn een stuk eenvoudiger en er zijn vrolijke dierensymbolen gebruikt in plaats van getallen. Op deze manier is het spelletje al geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar! Een potje Keer op Keer Kids duurt ongeveer 15 minuten en is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Winnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing in 2021!

Keer op Keer Extra Levels

Heb je Keer op Keer al zo vaak gespeeld dat je het scoreblad bijna kunt dromen? Daag jezelf dan uit met nieuwe scoreblokken met verschillende levels voor nog meer uitdagingen! Hiermee moet je nog meer puzzelen en nadenken om het scoreblad zo vol mogelijk te krijgen. Voor de fanatieke Keer op Keer spelers zijn er nu 6 verschillende scoreblokken verkrijgbaar.

Keer op Keer 2

Keer op Keer 2 is een hele nieuwe versie met veel extra's en een speciale dobbelsteen! Gebruik bommen en verzamel harten om extra voordeel te krijgen op de vernieuwde scorekaart. En let op, niet alleen de kolommen, maar ook de rijen zijn nu punten waard! Je speelt dit spel vanaf 8 jaar, met 1 tot 6 spelers. Een spelletje duurt ongeveer 30 minuten.

Lees meer