Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

6x mooie kerstboeken om voor te lezen aan kinderen

23 november 2023
De periode rond Kerst is een mooie en gezellige tijd. Lekker eten, veel bij elkaar zijn en knus bij de kachel een boekje lezen. Staan de warme chocolademelk en verse kerstkoekjes al klaar? Kom samen met je peuter of kleuter helemaal in de kerststemming met deze 6 leuke kerstboeken voor kinderen!
Afbeelding voor

1. Bobbi viert kerst

De boekjes van Bobbi zijn altijd een hit bij peuters en kleuters. De verhaaltjes op rijm met mooie aansprekende tekeningen zitten vol met herkenbare situaties voor jonge kinderen. In Bobbi viert Kerst gaat Bobbi de kerstboom versieren, kerstkaarten knutselen, een sneeuwpop maken en smullen van lekker kerstdiner. Een leuk en vrolijk kerstboek voor kinderen!

2. Kerstfeest met Kikker

Kikker zou Kikker niet zijn als hij Kerstmis niet samen met zijn vrienden zou vieren. In Kerstfeest met Kikker is het niet alleen kerst, het sneeuwt ook nog eens! Ga mee op winters avontuur en bouw een sneeuwpop, ga schaatsen en sleetje rijden. De winter is leuk met Kikker en zijn vriendjes!

3. Anna en de kerstboom

De vele verhaaltjes over Anna zijn heel populair bij kinderen. Het kerstboek van Anna heeft grote, kleurrijke prenten en sluit perfect aan op de belevingswereld van peuters en kleuters. In dit herkenbare verhaal gaat Anna de kerstboom versieren. Kerstballen, lichtjes, slingers… en om de gezelligheid compleet te maken, sneeuwt het ook nog eens! Het boek biedt volop onderwerpen om over te praten met kinderen en zit vol herkenbare elementen.

4. Kerst met Rupsje Nooitgenoeg

Wie is er niet opgegroeid met het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg? In het kerstboek Kerst met Rupsje Nooitgenoeg gaat hij niet op zoek naar lekkere dingetjes om te eten, maar naar zijn dierenvriendjes. Kinderen kunnen mee helpen zoeken door achter de flapjes te kijken. Het boek is op rijm en heeft mooie illustraties, waarin je op elke spread ook nog eens op zoek kan naar het kleine rupsje.

5. Dikkie Dik en de Kerstmuis

Dikkie Dik en de Kerstmuis is een grappig verhaal over de beroemde rode kater Dikkie Dik, die met de feestdagen een muis in huis ontdekt. Dat kan natuurlijk niet, straks eet hij al het lekkers nog op! Dikkie Dik krijgt de kerstmuis maar niet te pakken. Samen met je kind kun je onder de flapjes van het kerstboek zoeken naar het verstopte muisje. Onder de kerstboom vindt Dikkie Dik nog véél meer muizen… maar deze speelgoedmuisjes krijgt hij gelukkig wel te pakken!

6. Kerstmis met Boer Boris

De avonturen van Boer Boris zijn geliefd bij veel kleuters. In Kerstmis met Boer Boris beleeft hij een mooi en ontroerend kerstavontuur. Samen met Berend en Sam graaft hij een kerstboom uit voor op het erf. Als alle dieren komen kijken naar de mooi versierde boom, blijkt het oude varken stilletjes te zijn overleden… Boer Boris geeft het varken een mooi, kerstig afscheid. Een origineel kerstverhaal over afscheid nemen, nieuw leven en hoop. Het kerstboek voor kinderen heeft een serieus onderwerp dat kindvriendelijk beschreven is. Kerst draait natuurlijk allemaal om samenzijn met familie of vrienden, maar soms worden er mensen juist extra gemist met de feestdagen. Een mooi verhaal om bijvoorbeeld voor te lezen aan kinderen die in het voorbije jaar een opa, oma, huisdier of iemand anders verloren hebben.

TIP: Kerstboeken voorlezen als voorbereiding op de kerstdagen

Feestdagen kunnen best spannend zijn voor jonge kinderen. Er zijn lichtjes, er is lekker eten, ze zien meer mensen, eten mee met een kerstdiner en misschien zijn er zelfs cadeautjes… Opwinding gegarandeerd! Vaak zie je dat jonge kinderen daardoor snel druk worden en overprikkeld raken. Met het voorlezen van leuke kerstboeken voor kinderen kun je peuters en kleuters voorbereiden op de feestdagen. Zo help je ze omgaan met al die leuke, maar spannende dingen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

De verhaaltjes in kerstboeken voor kinderen gaan vaak over herkenbare situaties en geven een zetje om al die interessante kerstonderwerpen te bespreken. Wat hang je allemaal in de kerstboom? En wat gebeurt er als een bal uit de boom valt? Wat kun je allemaal doen als het sneeuwt? Welke typische kerstdingen kom je tegen in huis? Allemaal onderwerpen die voorbijkomen in kerstboeken voor kinderen. En, niet te vergeten: samen op de bank een boekje te lezen is heel gezellig in de koude wintermaanden!