Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

7x de leukste spellen voor 2 personen

7 december 2023
Je hebt geen grote groep mensen nodig om het gezellig te maken, zeker niet met het juiste spel! Er zijn veel spellen die je makkelijk kunt spelen met z'n tweeën, zonder dat het spel veel aangepast hoeft te worden. Sommige spellen zijn zelfs speciaal ontworpen voor maximaal 2 spelers! Dit zijn 7 van onze favoriete spellen om te spelen met 2 personen.
Lees meer
Afbeelding voor

1. Dobbelspel Clever

Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. In Clever levert elke categorie op een andere manier punten op. Door strategisch te kiezen spaar je de meeste punten bij elkaar en voorkom je dat je tegenstanders meer punten winnen. Dit spel is ook geschikt voor één speler, maar valt daarmee ook zeker onder leuke spellen voor 2 personen. Ben jij Clever genoeg? In dit spel zijn alle spelers voortdurend bezig. Wie er ook aan de beurt is: iedereen speelt. Dit maakt het een actief en spannend wel, ook voor 2 spelers!

Meer weten over hoe je Clever speelt? Bekijk hier ook de video-uitleg van Lobbes Spellenexpert Melvin!

Leeftijd: vanaf 8 jaar | speelduur: ca. 30 minuten

2. Bordspel Patchwork

Het doel van Patchwork is om zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen, oftewel: een patchworkdeken te maken. Je moet hierbij letten op de perfecte pasvorm, maar ook op de tijd om ze in te passen en op de hoeveelheid knopen die de lapjes genereren. Een strategische blik is nodig om uiteindelijk tot winnaar uit de bus te komen. In Patchwork is de beurt niet strikt afwisselend. Degene die tijd verliest, blijft aan zet totdat hun tijdsteen de ander heeft ingehaald. Dit creëert intrigerende dilemma's en voegt een extra laag strategie toe aan het spel. Elk potje is weer anders, en dat maakt het zo leuk!

Leeftijd: vanaf 8 jaar | speelduur: ca. 30 minuten

3. Bordspel Crozzit

Als we het hebben over spellen voor 2 personen, dan mag Crozzit niet ontbreken in onze lijst! Crozzit is een heel eenvoudig, maar verslavend leuk spel voor 2 spelers. De ene speler krijgt blauwe stenen, de andere speler gele. Beide spelers moeten een weg dwars over het speelbord zien te leggen in hun eigen kleur. Degene die dat als eerste lukt, wint! Maar pas op, want de spelers kunnen elkaar flink de pas afsnijden…

Meer weten over hoe je Crozzit speelt? Bekijk hier de video met speluitleg van Lobbes Spellenexpert Melvin.

Leeftijd: vanaf 8 jaar | speelduur: ca. 20 minuten

4. Dobbelspel Keer op Keer

Keer op Keer is een populair spel dat in veel verschillende versies verkrijgbaar is. De slogen van het spel luidt: het blijft nooit bij 1 spelletje, en dat maken ze ook waar! In dit spel speel je met 5 dobbelstenen, met daarop aantallen of kleuren. Op je scorebok moet je, strategisch, zoveel mogelijk punten verzamelen door gekleurde vakjes weg te strepen aan de hand van de worpen. De spelers gooien om de beurt de dobbelsteen, maar alle spelers mogen steeds wegstrepen. Dat maakt het een dynamisch spel waarbij je geen moment je focus kan verliezen! Als het gaat om spellen voor 2 personen, verdient Keer op Keer zeker een plekje. Het spel is uitstekend met 2 personen te spelen en kan zelfs in solo-vorm gespeeld worden.

Leeftijd: vanaf 8 jaar | speelduur: ca. 30 minuten

5. Kaartspel Uno

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Uno een heel geschikt spel om met z’n tweeën te spelen. Het spel is razend populair en eenvoudig aan te leren. Beide spelers krijgen zeven kaarten en moeten omstebeurt een kaart opleggen. Deze kaart moet steeds hetzelfde nummer, symbool of kleur hebben als de kaart die eronder ligt. Heb je nog maar één kaart over, dan roep je 'UNO!' 

Een potje duurt gemiddeld zo’n 15 minuten, dus dit is een leuk spel om even gauw tussendoor te doen. Uno is ook o.a. verkrijgbaar als snellere Express-variant en een variant speciaal voor kinderen.

Leeftijd: vanaf 7 jaar | speelduur: ca. 15 minuten

6. Bordspel Ticket to Ride

Ticket to Ride is een ontzettend geliefd strategiespel dat zeker ook met 2 personen te spelen is. In dit spel ga je op treinavontuur door verschillende werelddelen en/of landen. Het doel is om treinwagons te verzamelen treinroutes te claimen. Hoe langer jouw ononderbroken routes zijn, hoe meer punten je verdient. Er zijn veel edities van Ticket to Ride verkrijgbaar, waarvan twee basisspellen: Ticket to Ride USA en Ticket to Ride Europa.

Sommige spelers ervaren dat niet alle edities van het spel even uitdagend zijn met 2 personen. Hiervoor zou je uitbreidingen kunne toevoegen, of kleine aanpassingen aan de gameplay kunnen hanteren. Een paar voorbeelden van spellen die je goed kunt spelen met 2 personen, zijn:

Per variant van het spel wisselt de speelduur, zo duurt o.a. Ticket to Ride Londen maar 15 minuten om te spelen. Hoe dan ook: een verslavend leuk spel voor zowel kinderen als volwassenen!

Leeftijd: vanaf 8 jaar | speelduur (basisspel): ca. 30 tot 60 minuten

7. Kaartspel Beverbende

Beverbende is een leuk, tactisch spelletje dat uitstekend te spelen is met 2 personen. Het is makkelijk te leren en duurt zo’n 20 minuten per potje. Elke speler krijgt vier kaarten, die je gedekt voor je neerlegt. Elke beurt mag je kiezen of je een kaart van de stapel pakt, of de bovenste kaart van de open aflegstapel. Het doel is om kaarten op je eigen deck te verzamelen met een zo laag mogelijke waarde. Trek je een lage kaart, dan mag je die ruilen met één van jouw gedekte kaarten. Maar pas op dat je hem niet per ongeluk ruilt met een lagere kaart! Het doel is om aan het einde van het spel zo min mogelijk punten te verzamelen. Beverbende is een spannend spel voor 2 personen dat flink beroep doet op je geheugen en tactisch inzicht.

Meer weten over hoe je Beverbende speelt? Bekijk hier de uitlegvideo van onze Spellenexpert Melvin.

Leeftijd: vanaf 6 jaar | Speelduur: ca. 20 minuten

Dat was onze top 7 met de leukste spellen voor 2 personen. Heb je ze allemaal al eens gespeeld?