Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

5 kerstcadeaus waar kinderen de hele vakantie zoet mee zijn

3 december 2023
Fonkelende lichtjes, mooi verpakte cadeaus onder de kerstboom en gezellig samen tijd doorbrengen met elkaar. De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan! Met Kerstmis geven we steeds vaker kerstcadeaus aan kinderen. Leg je dit jaar cadeautjes onder de kerstboom? Dan kun je net zo goed iets kopen waar ze meteen de hele vakantie plezier aan zullen beleven! We hebben 5 kerstcadeaus voor kinderen op een rijtje gezet waar ze zich zeker mee zullen vermaken in de vakantie (en daarna).
Lees meer
Afbeelding voor

1. Knutselspullen en andere creatieve kerstcadeaus

Een creatief en leuk kerstcadeau voor kinderen: een knutselproject om urenlang mee bezig te blijven! Kies voor een knutselpakket dat meer dan eens gebruikt kan worden, bijvoorbeeld een potterbakkersstudio, een grote kralendoos voor sieraden (of strijkkralen) of een kleurkoffer vol stiften, potloden en verf. Ook maak je veel kinderen blij met de Doctor Squish Squishy Maker voor het zelf maken van de leukste squishies om vervolgens mee te spelen. Of wat dacht je van een bouwset voor het maken van een eigen robot, voor kinderen die interesse hebben in bouwen en techniek? Eindeloze vakantiepret gegarandeerd!

2. Nieuwe LEGO of Playmobil set

De meeste kinderen zijn óf fan van Playmobil, óf fan van LEGO. Waar jouw kind ook van houdt, een nieuwe speelset is sowieso een hit! Een klassieke LEGO-set, LEGO Friends of Duplo voor de kleintjes: met bouwen kunnen ze zich heerijk vermaken. Zeker als ze de nieuwe set nog kunnen combineren met hun eigen verzameling steentjes en poppetjes! Is je kind minder fan van bouwen, maar meer van de fantasierijke rollenspellen? Dan is een doos Playmobil een prachtig kerstcadeau voor kinderen om onder de boom te leggen. Ook leuk voor kinderen vanaf 18 maanden, die hebben veel plezier met Playmobil 1.2.3!

3. Magnetisch bouwspeelgoed

Magnetisch bouwspeelgoed is populairder dan ooit. En dat is niet zo gek, want dit S.T.E.M.-speelgoed is leerzaam, leuk en open-ended. Dat betekent dat er geen vaste regels zijn, geen vooraf bepaald einddoel bestaat en je kind echt volop zijn of haar eigen fantasie kan gebruiken. Dit stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid. Met magnetisch bouwspeelgoed kun je alles bouwen wat je maar kunt bedenken en het is verkrijgbaar voor vrijwel alle leeftijdsgroepen. Een geschikt kerstcadeau voor zowel jonge als oudere kinderen dus!

4. Kinetisch zand

Voor koude en natte dagen is binnenspeelzand, oftewel kinetisch zand, een geweldig kerstcadeau voor kinderen. Dit speciale zand plakt een beetje, waardoor je er van alles mee kunt bouwen. Het draderige zand voelt bovendien heel fijn om door je handen te laten gaan: dit sensorisch spelen is voor veel kinderen erg ontspannend. Je kunt kinetisch zand leuk combineren met allerlei andere soorten speelgoed: kleivormen, speeldieren, poppetjes of natuurlijk gewone zandvormen. Binnenspeelzand kun je het handigst gebruiken in een sensorische speelbak van hout. Groot voordeel: kinetisch zand droogt niet uit en kan eindeloos opnieuw gebruikt worden!

5. Nieuw spel

Een nieuw bord- of kaartspel is ook echt een aanrader voor de kerstdagen. Deze periode draait tenslotte om samenzijn en gezelligheid en is daarmee perfect om samen een nieuw spel te ontdekken. Duik in een leuk, verslavend spel! In de vakantie hebben kinderen volop tijd om de regels te leren, te oefenen en elkaar eindeloos uit te dagen voor een revanche.

Ook leuk: een extra grote puzzel (afgestemd op de leeftijd natuurlijk) om elke dag een stukje completer te maken, alleen of met elkaar.