Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Knutsel eenvoudig een kleurrijke Olympische Fakkel

5 februari 2018
In de oude stad Olympia brandde vroeger de olympische vlam voor de oppergod Zeus. Met het heilige vuur van de godin Hestia werd dit ontstoken. Nu worden deze oude griekse goden niet meer gevierd tijdens de Olympische Spelen, maar de olympische vlam wordt nog steeds symbolisch ontstoken. Dit gebeurt bij zowel de Winterspelen als de Olympische spelen (en natuurlijk de Paralympics). Wakker in jezelf het olympisch vuur aan met deze zelf geknutselde fakkel. Leuk om mee te spelen en met weinig spullen snel in elkaar te zetten.
Lees meer
Afbeelding voor

Stap 1: wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: de fakkel

Neem een rechthoekig vel bruin karton. In het voorbeeld heb ik een plain vel karton gebruikt, het karton in de lijst linkt echter naar ribbelkarton. Waarom? Dit geeft net dat extra effect aan de fakkel, zodat het nog meer op hout lijkt. Rol het vel op in de breedte-richting, zodat de fakkel mooi lang wordt. Rol het op in de vorm van een puntzak, maak alleen de punt niet spits maar laat deze een stukje open. Plak deze rol nu vast met plakband De grote opening vormt de bovenkant.

Stap 3: het vuur

Voor het vuur heb je 3 vellen zijdepapier nodig. Een geel vel, een oranje vel en een rood vel. Maak met je duim en middelvinger een rondje. Leg hier als eerste het gele vel op. Trek dit aan het midden een stuk door de je gecirkelde vingers heen. Je hebt nu aan de onderkant een soort handvat. Het stuk zijdevel dat niet gevormd is, verfrommel je een beetje zodat het op een vlam lijkt. Herhaal dit voor het oranje vel zijdepapier. Daarna steek je het gele handvat in het oranje handvat. Vervolgens vorm en frommel je het rode stuk zijdepapier hier omheen. Nu lopen de verschillende kleuren vlammen mooi door elkaar heen. Het handvat rol je nu strak in met het plakband (dus niet een klein stukje gebruiken, dan raakt het snel weer los). Als je dat allemaal hebt gedaan, steek je de "vlammen" in de bovenkant van de fakkel.


Je bent klaar voor het geweldige evenement!

Afbeelding voor

Vlammen maar!

De Olympische vlam wordt nog steeds eerst in Olympia in Griekenland ontstoken. Om vanuit daar met een estafetteloop op locatie te worden gebracht. Waan je een marathonloper en ren de straat door met jouw eigen fakkel. Op weg naar de spelen!

Afbeelding voor

PS: Een fakkel om zelf te knutselen past niet alleen goed bij de Olympische spelen, maar ook goed bij bijvoorbeeld een kinderfeestje met Ridderthema!