Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Moederdag tip: porseleinen hart met stippen

10 april 2019
Tijd om eens wat leuks terug te doen voor alle moeders (of verzorgers) op de wereld! Met Moederdag in aantocht krijgen we weer de kans om een prachtig knutselwerkje voor te bereiden met de hele groep. Ons idee: Porseleinen harten met stippen, één van onze kant-en-klare knutselboxen. ‘Stippen’ is een speciale verftechniek waarbij je het porselein decoreert met allemaal verfstipjes.
Lees meer

Benodigheden:

Glazen harten
Glas- en Porseleinverf
• Tandenstokers of dunne penselen

Dit knutselproject is makkelijk toe te passen met de hele klas, het is belangrijk dat de fijne motoriek goed gebruik wordt. De stipjes moeten nauwkeurig geplaatst worden in specifieke grootte. 

 

Stippen met tandenstokers

Zet alles klaar om te beginnen, iedereen krijgt een hart, zes tandenstokers en een beetje verf voor zich. Nu ze beginnen met stippen met een tandenstoker, werk vanaf het midden naar buiten of van buiten naar binnen om een mooi evenwijdig hart te verven. 

Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor

Je kan wat voorbeelden laten zien in de klas, bovenstaande zijn wat voorbeelden van onszelf. Let erop dat iedereen een nieuwe tandenstoker gebruikt bij iedere kleur, zo gaan de kleurtjes niet door elkaar. 

Porselein bakken

Je kan wat voorbeelden laten zien in de klas, bovenstaande zijn wat voorbeelden van onszelf. Als iedereen klaar is met het plaatsen van stippen, mogen de harten afgebakken worden volgens de instructie bij de verf. En zie daar het resultaat van alle porseleinen harten! Doe er een leuk briefje bij en je hebt een prachtig Moederdagcadeautje om neer te zetten.

Benodigde artikelen:
 
Glas- en Porseleinverf - Verschillende Kleuren (Art nr. 6020826, 1 x in bundel)
25,99
Penselen, 12st. (Art nr. 1340131, 1 x in bundel)
6,50
Glazen Hart - Wit, 1st. (Art nr. 6020864, 1 x in bundel)
1,99