Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Sinterklaasknutsel: Schoorsteen Piet

18 november 2022
Oeps, deze Piet is is zijn pakjes verloren en de schoorsteen in gekukeld. Verzamel een leeg WC-rolletje, papier en een schaar en ga aan de slag met de stap-voor-stap uitleg. Download de knipvellen om ook dit leuke pietje te maken.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig voor deze sinterklaasknutsel?:

Afbeelding voor

Stap 1:
Eerst ga je het patroon van de dakpannen/bakstenen tekenen.Trek met een liniaal en zwarte stift strepen op het papier. Eerst allemaal horizontaal. Als je het hele vel vol hebt ga je aan de slag met de verticale lijnen. Teken steeds 1 streepje om vervolgens een lijn over te slaan en dan weer een streepje te zetten. Als je klaar bent met de rij ga je ernaast weer verder door op de overgeslagen rij streepjes te zetten. Maak zo het hele vel vol.

Stap 2:
Als je klaar bent met het vel kun je de schoorsteen gaan maken. Meet uit hoeveel je nodig hebt om het WC-rolletje te beplakken. Knip het stuk uit en plak deze met Sticky Base of een lijmstift rondom het WC-rolletje. Het is handig als je aan de onderkant een stukje papier laat uitsteken, wat je naar binnen vouwt. Dit kun je in de volgende stap gebruiken om het rolletje vast te plakken aan het dak.

Afbeelding voor

Stap 3:
Teken een cirkel met een doorsnede van ca. 12,5 cm. op de rest van het rode papier. Knip de cirkel uit en plak deze vast onder het WC-rolletje.

Stap 4:
Download het gekleurde pieten knipvel of het witte pieten knipvel en print deze uit op stevig oranje papier of karton. Er zijn twee verschillende knipvellen. Wil je zelf aan de slag met stiften? Print dan het witte vel uit. Heb je geen zin om de afbeeldingen zelf in te kleuren, kies dan voor het gekleurde knipvel.

Afbeelding voor

Stap 5:
Als je alle onderdelen hebt uitgeknipt kun je deze met een beetje Sticky Base of een lijmstift vastplakken op je schoorsteen. Kies je Pietje uit en de cadeautjes en maak jouw eigen schoorsteen. Ben je klaar? Zet deze dan voor de kachel of open haard. Zing een liedje en kijk de volgende ochtend of Piet wat in jouw koker heeft gestopt.

Op zoek naar nog meer sinterklaasknutsels? Bekijk al onze knutseltips voor het sinterklaasfeest!

Benodigde artikelen: