Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Zuurstokjes van Foam Clay

4 december 2023
Maak traditionele rood-wit gestreepte zuurstokjes van rode en witte Foam Clay met glitter als een kerstdecoratie om op te hangen.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Foam Clay wit
  • Foam Clay rood
  • Goudkleurige chenille
  • Goudkleurig draad
  • Satéprikker
Afbeelding voor

Stap 1:
Rol twee lange stroken van Foam Clay; een witte en een rode. Bewaar een kleine klodder witte Foam Clay, deze heb je later nog nodig.

Stap 2:
Draai de stroken voorzichtig in elkaar om er één strook van te maken. Rol nu de nieuwe strook uit tot deze iets langer is.

Afbeelding voor

Stap 3:
Snijd een stukje van de strook voor de zuurstok en boetseer deze in de juiste vorm en laat drogen. Snijd een klein stukje van de grote strook voor het zuurtje en laat de rest over voor de lolly. Rol de twee stukken in spiraalvormen zoals op de foto. Steek een houten satéprikker van de door jou gekozen lengte in de grote spiraal om de lolly te maken. Maak de twee uiteinden van het zuurtje van de kleine klodder witte Foam Clay en bevestig deze op de andere spiraal zodat het op een ingepakt zuurtje lijkt.

Stap 4:
Draai een klein stukje chenille rond beide uiteinden van de verpakking van het zuurtje. Snijd kleine stukjes chenille en vorm ze in lussen die je vervolgens in de bovenkant van de lolly en de zuurstok duwt. Hang deze 'zoete' decoraties op met gouddraad.

Benodigde artikelen:
 
Foam Clay - Rood, 35gr. (Art nr. 6020595, 1 x in bundel)
2,99
Foam Clay - Wit, 35gr. (Art nr. 6020594, 1 x in bundel)
2,99
Colorations - Chenilledraad Glitter, 100st. (Art nr. 6040167, 1 x in bundel)
4,99
9,99