Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Afbeelding voor

Knutselideeën voor kinderen

Ontdek de leukste DIY projecten en knutselideeën voor kinderen om thuis mee aan de slag te gaan. Kies een knutselidee en bekijk de stap-voor-stap uitleg, compleet met handige foto's en download instructies. Bij elk project vind je precies wat je nodig hebt en bestel je met 1 druk op de knop alle materialen die je nog kunt gebruiken. Of je nu zoekt naar mooie strijkkralenpatronen, houdt van knutselen met papier of liever gaat kleien, je vindt een passend knutselidee bij Lobbes!

Raceauto van wc rol
Knutselideeën
17 januari 2022
Maak grappige raceauto's van kartonnen rolletjes en knutsel de wieltjes van golfkarton. Verf de auto in je favoriete kleur én voeg een foto van jezelf toe als snelle coureur!
Lees meer >
Stenen Schildpad met Silk Clay
Knutselideeën
17 januari 2022
Maak schildpadden van stenen door de stenen te versieren met Plus Color markers of acrylstiften. De pootjes en het kopje maak je met Silk Clay.
Lees meer >
Stenen Zeedieren Schilderen
Knutselideeën
17 januari 2022
Maak prachtige zeedieren door stenen te beschilderen met acrylverf stiften en met bioglitters te beplakken. Deze bioglitters zijn 100% plasticvrij!
Lees meer >
IJsstokjes Lantaarn
Knutselideeën
12 januari 2022
Maak een sfeervolle vierkante lantaarn voor waxinelichtjes van ijsstokjes die aan elkaar zijn gelijmd. De binnenkant van de lantaarn is bekleed met doorzichtig papier waardoor een zacht licht ontstaat wanneer de lantaarn brandt.
Lees meer >
Rups van Eierkarton
Knutselideeën
10 januari 2022
Maak zelf deze schattige rupsen van eierkarton en versier ze met verf wiebeloogjes, pompons, chenille (pijpenragers) en nog veel meer. Bevestig de verschillende onderdelen met Sticky Base, een handige lijmpasta die niet aan je handen kleeft, maar net zo makkelijk werkt als een lijmpistool. Knutsel zo een prachtige rups van karton in elkaar.
Lees meer >
Knutsel je eigen 3D Portret
Knutselideeën
3 juni 2019
Wil jij een leuk of grappig portret maken in 3D? Volg deze gemakkelijke instructie voor een bijzonder resultaat. Je kunt kiezen om een zelfportret te maken, maar je kan ook je fantasie de vrije loop laten gaan.
Lees meer >
Moederdag tip: porseleinen hart met stippen
Knutselideeën
10 april 2019
Tijd om eens wat leuks terug te doen voor alle moeders (of verzorgers) op de wereld! Met Moederdag in aantocht krijgen we weer de kans om een prachtig knutselwerkje voor te bereiden met de hele groep. Ons idee: Porseleinen harten met stippen, één van onze kant-en-klare knutselboxen. ‘Stippen’ is een speciale verftechniek waarbij je het porselein decoreert met allemaal verfstipjes.
Lees meer >
Gelukspoppetjes knopen
Knutselideeën
3 april 2019
Iedereen heeft soms wel een beetje extra geluk nodig, een belangrijke toets, een spannende presentatie of de eerste schooldag. Of misschien heb je gewoon een leuk geschenkje nodig! Wat is er dan leuker dan het gelukspoppetje zelf te maken?
Lees meer >
Kartonnen koppen zelfportret
Knutselideeën
3 april 2019
Daag de leerlingen uit door ze een portret, of misschien nog leuker, een zelfportret te laten maken met karton. Ze oefenen met het herkennen van kenmerkende aspecten van het gezicht. De leerlingen moeten bewust kijken naar diepte en de vormen van het gezicht. Ook leren ze kunstwerken te maken met weinig materiaal.
Lees meer >
Creatieve verjaardagskalenders voor in de klas
Knutselideeën
1 april 2019
Jarig zijn is natuurlijk altijd een feestje, al helemaal als je nog in die jonge jaren zit en wekenlang uitkijkt naar die grote dag. Wij vinden dat het ook in de klas wel een feestje mag zijn voor de jarige Jet of Job. Een leuke verjaardagskalender is hier een belangrijke factor, daarom hebben we twee leuke voorbeelden geknutseld.
Lees meer >
Superhelden Stripverhaal
Knutselideeën
29 maart 2019
Je kent ze wel de superhelden uit stripverhalen, films en televisieseries: Batman, Superman, Spiderman, The Avengers en Wonder Woman zijn allemaal helden met superkrachten. Ze zien er in het dagelijkse leven uit als gewone mensen, maar hebben een geheime identiteit en een sterke wil om de wereld beter te maken en andere mensen te helpen!
Lees meer >
Superhelden Masker
Knutselideeën
28 maart 2019
Superhelden kunnen niet zonder een masker, het is het belangrijkste item van hun hele kledingkast. Zonder een masker zou een superheld herkenbaar zijn en superhelden werken juist in het geheim. Niemand mag het echte gezicht van een superheld ooit zien!
Lees meer >